Peter van der Ven publiceert al jaren artikelen, met name over loopbaanontwikkeling, in verschillende tijdschriften. Recentelijk heeft hij ook een gedichtenbundel uitgegeven, waarin hij zijn spirituelere kant laat zien.


 

Gedichtenbundel: Liefde, vreugde en schoonheid

Innerlijke groei als mens is een lopend proces dat in elke ervaring verborgen zit. Spirituele gedichten geven uitdrukking aan deze innerlijke groei. Deze gedichten over liefde, vreugde, schoonheid en pijn zijn expressies uit het dagelijkse leven in zijn vele facetten. Het kan je helpen om met andere ogen naar een bepaalde situatie te kijken en met meer vreugde in het leven te staan. Laat je verrassen door deze mooie gedichten en ga nu genieten van het leven met zijn oneindige hoeveelheid kleuren.

gedichtenbundel
Titel: Liefde, vreugde en schoonheid
Auteur: Peter van der Ven
Aantal pagina's: 120
Uitvoering: Paperback 12,5 x 20 cm
ISBN: 978-94-6089-411-4
Vaste prijs: € 14,95
Bestellen: boekscout.nl

 

 

Waar wil ik heen?

LoopbaanVisie | Nr 3 - 2013 | Peter van der Ven

Hoe krijg ik meer richting in mijn loopbaan?
Ergens diep van binnen willen we weten wie we zijn, waarom we hier zijn, wat onze talenten zijn en wat het doel van ons leven is. Veel mensen schuiven deze vragen echter als tijdverspilling opzij. Maar mensen die bewust willen leven houden dit vuurtje brandend door deze vragen bij zichzelf te blijven onderzoeken. Deze vragen zijn als een soort Compass en helpen je bij het zoeken naar richting in het leven en je loopbaan. Richard Bolles schrijver van het meest populaire boek over loopbaanplanning , heeft tevens 60 jaar ervaring in het begeleiden van mensen op zoek zijn naar een levensmissie. Hij zegt daarover: ‘mensen die een missie hebben gevonden hebben een speciale levensvreugde die niemand van hen afneemt’. Dit zoekproces zegt hij: ‘is geen intellectuele puzzel, het is een combinatie van je wil, je hart en je verstand’.

lees verder (pdf)

 

Met zelfvertrouwen werken aan je loopbaan

LoopbaanVisie | Nr 4 - 2011 | Peter van der Ven

Wat zijn de signalen van zelfvertrouwen? Dat zijn enthousiasme en een glimlach. Het is je comfortabel voelen met jezelf. Een laag zelfvertrouwen veroorzaakt niet effectief werken, frustraties, conflicten, geen scherpe focus, negatieve emoties, slapeloosheid en gezondheidsklachten. Als loopbaancoach en trainer zie ik het stimuleren van zelfvertrouwen als één van mijn belangrijkste en ook mooiste taak. We hebben allemaal zelfvertrouwen nodig om in het onbekende te springen. Want als vaak in je omgeving is gezegd dat je het niet kunt is het juist van belang dat iemand in je gelooft en je stimuleert een sprongetje te maken.

lees verder (pdf)

 

Werkplezier als doel

Gids voor personeelsmanagement | Nr 4 - 2002 | Peter van der Ven

Plezier in het werk maakt mensen gelukkig, het geeft energie en het maakt creativiteit los en dat leidt tot kwaliteits- en kwantiteitsverbetering. Genieten tijdens je werk, het gevoel dat alles vanzelf gaat, de tijd vergeten en meer energie krijgen zijn allemaal voordelen voor arbeidsvreugde. Daarnaast is werkplezier een uitstekend middel om gezond te blijven of gezond te worden. De vraag is alleen hoe je je eigen energie en die van je collega’s positief kunt beïnvloeden.

lees verder (pdf)

 

Het GGC-coachingsprogramma

8 vragen naar een gezonder en gelukkiger leven | Peter van der Ven

Dit uitgebreide programma is door Peter van der Ven ontwikkeld en behandelt de belangrijkste levensvragen op weg naar een gezonder en gelukkiger leven.

lees verder (pdf)

Arnoud Elsink: Ik heb Peter leren kennen als een uitermate deskundig personeels-adviseur. Vanuit zijn deskundigheid verplaatst en verdiept hij zich in het belang van zijn klanten en weet daarbij medewerkers en managers optimaal in het proces te helpen en motiveren.

Atma Instituut Career Management Institute Noloc Stichting Post Hoger beroepsonderwijs Nederland Art of Living